Comenius-project: Thinking and Acting Green

Twee vmbo-leerlingen van De Groene Welle in Zwolle hebben van 25 mei tot 28 mei een bezoek gebracht aan Spanje om daar de resultaten van een energieonderzoek te presenteren. Tijdens het driedaags bezoek hebben Marco Morsink uit Zwolle en Aron Mensink uit Zwolle de werking van een zelfgemaakte windmolen gepresenteerd. De reis vond plaats in het kader van het Europese Comenius-project ‘Thinking and Acting Green’, een tweejarig project waarbij scholieren uit Nederland, Spanje, Engeland en Duitsland allerlei zaken op het gebied van duurzaamheid onderzoeken. De Groene Welle doet mee aan het project omdat het duurzaamheid en internationalisering hoog in het vaandel heeft staan.

De resultaten van het onderzoek in Spanje waren divers. Elk land had onderzoek gedaan naar twee energiebronnen, zoals zonneenergie, waterenergie, windenergie en thermoenergie. Het bleek dat hoewel alle energiebronnen een goede bijdrage leveren aan de energievraag, we voorlopig nog niet zonder nucleaire energie kunnen. De kosten van de nieuwe bronnen zijn namelijk relatief nog te hoog.

Aron en Marco hebben het bezoek positief ervaren. Marco Morsink: ‘Het praten in het Engels, het leven in het gastgezin en het houden van een presentatie; alles was leuk om mee te maken. Echt een aanrader!’ Tijdens de voorbereiding aan het bezoek hebben de vmbo-leerlingen onderzoek gedaan naar windenergie en gaswinning. ‘We hebben een schaalmodel van een windmolen gemaakt om de werking ervan te demonstreren’, vertelt Aron.

Presentatie Comenius-project 'Thinking and Acting Green'
Presentatie Comenius-project ‘Thinking and Acting Green’ door Duitse studie genoten

 

 

 

 

 

 

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

AronMensink Geschreven door: